Sivar

’t Is ochtend, eigenlijk ben ik moe maar shiye maakt me wakker met een heftig r(M)ock concert. Met een slaperig hooft kijk ik even over de rand van het bed, zijn kooi staat vlakbij en ik zie hem weer eens met zijn voeten spelen. Alhoewel mijn hooft nog niet zo werkt vraag ik me af waarom…..wat is er leuk aan je eigen tenen?

Slapen gaat niet meer, shiye mokt en de overige fretten zijn inmiddels wakker geworden…er word gekraakt, gerammeld ik hoor hier en daar een piepende gaap “yep…het is weer zo’n ochtend” denk ik bij mezelf terwijl ik met een slaperig hooft “al dubbel kijkend” mijn bed uit strompel en bijna mijn nek breek over een van de kruipbuizen die ik heb laten slingeren.

Moe maar gelukkig bij het zien van mijn harige vrienden doe ik een kooi ronde en kijk of iedereen te eten en te drinken heeft, jaymz staat tegen de tralies te wachten op zijn ochtend knuffel en sivar rammelt aan zijn tralies omdat hij het tijd vind dat zijn blaas geleegd word.

Ondertussen zie ik saru lang uit liggen met zijn dikke lijf, hij ziet er uit alsof hij over ferrettone droomt, een lach op zijn snoet…tim en tijger liggen weer als een eenheid samen op een bolletje en lijken de drukte niet te merken. Jaymz blijft maar heen en weer rennen…bang dat ik zijn knuffel vergeet dus ik doe zachtjes de deur open en terwijl ik hem een aai geef kriebel ik gizmo zachtjes onder zijn kin…hij doet even zijn ogen open en draait zich op zijn rug om vervolgens lekker verder te slapen.

Kaylee (die eigenlijk nessa heet maar ik kan maar niet aan die naam wennen) staat weer aan de tralies te rammelen, een rare gewoonte die ze maar niet af wil leren hoe vreselijk ik ook mijn best doe om maar net te doen alsof ik het niet hoor. Ik sla haar geergerd over, wat een herrie…maar ze is wel lief en leuk *grinnik*.

Tijd voor sivar…de deur is nog niet open of hij grijpt met twee poten mijn arm…ik grinnik, rare fret…shiye haal ik even uit zijn kooi met sivar nog onder mijn arm, terwijl hij als een bezetene rond rent leeg ik sivars blaas in zijn kattenbak, bij een gebrek aan bakken moet je toch iets verzinnen nietwaar?

Sivar heeft zichzelf weer vies gemaakt dus dat word een bad straks…maar eerst koffie want ik ben nu in staat om de verkeerde kant te wassen. Toch nog maar even blijven kijken…de koffie loopt niet weg en de fretten slapen zo lief. Ik zit weer voor het hok, kijkend naar hoe saru ligt te slapen…je word er jaloers van.

Gizmo ligt weer op zijn buik, tijger over hem heen als een dekentje het is zo’n prachtig gezicht dat je er uren naar kan kijken…met moeite ruk ik mezelf los van dit plaatje om toch maar te gaan koffie drinken, inmiddels 3 kwartier geleden dat ik wakker werd en ik sta nog op slaapstand…ik geef shiye nog een aai, hij had genoeg van zijn teengeworstel en ga gauw naar beneden…heerlijk zo wakker worden.

Marjolein en de monsters