Het otterpark

Het otterpark

 

In 2001 was het zover, ik kreeg toestemming om voor 6 maanden te komen werken in het otterpark in leeuwarden. Hiervoor wil ik alfred melissen en de dierverzorgers enorm bedanken.

 

Het otterpark is een groot park waar natuur een grote rol speelt, en dit is te zien aan de prachtige wateren en het ietwat ruwe landschap waar je heerlijke wandelingen in kan maken.

De werkzaamheden in zo'n park varieert van het schoonmaken van de verblijven en omgeving tot het entertainen van mensen. In ieder opzicht geweldig werk wat ik enorm mis.

Het park word bewoond door Europese otters, kleinklauw otters, een nerts, bunzingen, ooievaars, reeën, bevers, wasberen, waterdieren als kikkers, zoetwater vissen en nog veel meer.

 

Al met al was het een geweldige ervaring heb ik veel kunnen leren over de dieren, hun gedrag en alles wat samen hangt om het park en hun dieren te verzorgen.

Alhoewel ik een verhaal van flink wat A4tjes telt kan gaan schrijven houd ik het bij een aantal foto's van de indrukwekkende dieren die het park rijk is. Ik ben er zeker van dat de foto's voor zichzelf zullen spreken.


Bekijk de foto's in de gallerij.