Frettenboeken

Frettenboeken

Fretten
Karim Choukair Paperback 65 Pagina's ISBN 9052103720 Prijs: € 9.50
Dit boekje is een goede aanschaf voor beginnende frettenliefhebbers. Maar ook zeker voor de ervaren frettengek is het een leuk boek voor de verzameling. Het is mooi in elkaar gezet, heeft makkelijk te begrijpen informatie en bevat een aantal mooie kleuren foto's en potloodtekeningen. Elk onderwerp word in dit boek behandelt. Dit is zeker een aanrader als je een betaalbaar maar goed boek zoekt. De prijs/kwaliteit verhouding is prima.

De fret als gezelschapsdier Peter Bosman Hardcover ISBN 9052660743 Prijs: € 12,00 Dit is absoluut GEEN aanrader eerder een afrader. De informatie die gegeven word is erg beknopt en zelfs groot en deels onjuist. Enkele beweringen kunnen een fret diep ongelukkig maken. Zo zou een fret op zaagsel horen, de anaalklieren zouden verwijderd moeten worden (dit is verboden, laat je dit doen dan ben je strafbaar!) en zou het geven van hormoon injecties aangeraden zijn. De enige reden om dit boek te kopen zouden de foto's zijn. De prijs/kwaliteit verhouding is erg slecht.

De fret Over dieren serie Paperback ISBN: 9058210251 Prijs: € 6,95 De fret is een boekje dat wellicht interessant is voor een beginnende frettenliefhebber, al krijg je het idee dat zindelijk maken een grote moeilijkheid is (wat het in werkelijkheid absoluut niet is). De uitleg en informatie is erg beknopt, wel word ieder onderwerp netjes behandelt. Het geheel ziet er uit alsof het haastig in elkaar is gezet, en komt wat chaotisch over. Voor een ervaren frettenliefhebber staat er werkelijk niks interessants in. De prijs/kwaliteit verhouding is redelijk.

Het frettenboek Piet van Zalinge Paperback 195 Pagina's ISBN 90-802298-4-9 Prijs: € 20,00 Een uitgave van Stichting de Fret in samenwerking met Hanneke Moorman. Het frettenboek is een prachtig boek om te hebben zowel voor beginners als de meer ervaren frettenhouder. De informatie is uitgebreid en begrijpbaar voor iedereen, al is het soms lastig zoeken omdat de hoofdstukken op een rare manier in elkaar zitten. De prijs/kwaliteit verhouding is goed.