Fret & huisdier

Fret en Huisdier

 

Over het algemeen kunnen fretten prima overweg met andere (roof)dieren.

Knaagdieren en vogels kunnen daar in tegen beter ver uit de buurt blijven.

 

Hond en kat

katten kunnen prima leren overweg te kunnen met fretten, dit is het makkelijkste als ze samen zijn opgegroeid. Oudere katten kunnen soms voor problemen zorgen daar fretten echte "plaaggeesten" zijn en het heerlijk vinden om in de poten van honden en katten te bijten. Gewoon om te klieren. Niet iedere kat of hond kan dit waarderen, daarom moet er ten alle tijden iemand bij zijn als de fretten los lopen met andere dieren.

In het geval van honden moet er nog wat extra voorzichtigheid geboden zijn, honden kunnen heftig reageren als ze gebeten worden door een fret. Zeker de terriƫrs en poolhonden kunnen uitvallen naar fretten, pas goed op als je ze kennis met elkaar laat maken.

In een aantal gevallen kunnen hond kat en fret totaal niet met elkaar over weg, dan zit er niks anders op dan de fretten te laten spelen als alle dieren uit de kamer verwijderd zijn.

 

Knaagdieren en vogels

Deze dieren zou je nooit in 1 kamer met de fretten los moeten laten, ze zijn voor de fret een welkome aanvulling op hun menu.

Zorg voor goede sloten op zowel de knaagdier/vogel kooien als de frettenkooi, zet indien mogelijk de kooien niet in de zelfde kamer als de fretten of zet ze zo hoog mogelijk waar de fretten er niet bij kunnen. Hoewel er fretten zijn die totaal geen interesse hebben in knaagdieren of vogels zijn er helaas meer dan genoeg die dat wel hebben.

Zeker in een kamer waar de fretten bij de knaagdieren kunnen komen zouden ze niet alleen gelaten moeten worden. Houd ten alle tijden een oogje in het zeil.

 

Toch gebeten?

Word er toch een ander dier gebeten? Controleer de schade, en zorg dat de wond schoon blijft. Indien de wond erg diep is, is het verstandig om langs de dierenarts te gaan.